Onze Reizen

Voor de avonturiers bestaat de mogelijkheid om met een niet toeristische reis mee te gaan. naar de Sahara in Zuid-Marokko en Mauritanië. We hebben goede contakten met nomaden daar en je kunt dan met kamelen rondtrekken of per landrover naar en door Mauritanië reizen met nomaden en een gids.

De nomaden ,waar wij contact mee hebben,zijn de Saharaoui, afstammelingen van een Arabisch volk,dat in de 11e eeuw de Sahara wilde veroveren en nu verspreid is over Zuid-Marokko, Algerije, Mauritanië en Noord-Mali.
De Saharaoui bestaan uit meerdere stammen, die vroeger karavanen verzorgden in de Sahara van bijv. zout of indigo.

Kamelentrektocht:

De trektocht per kameel en vindt plaats in de woestijn van Zuid-Marokko samen met de Nouaji nomaden. 's Nachts wordt er geslapen in een kleine nomadentent of onder de blote sterrenhemel.
Behalve de mooi gevarieerde natuur, van zandduinen tot grillige gebergten en weidse vlakten zijn er natuurlijk ook de spontane ontmoetingen met andere nomaden in de woestijn, soms onder een nomadentent, maar ook vaak theedrinkend onder een acaciaboom of onderweg naar een put.
Het is een avontuurlijke tocht,die meer licht werpt op het echte traditionele nomadenleven in en rond de woestijn. We bakken bijv. brood in het zand!!
Behalve de kamelentocht wordt er ook aandacht besteed aan het dorpsleven ter plekke,
bezoek aan een nomadenmarkt, bekijken van allerlei ambachten, feesten en huwlijken.
Aangezien wij de taal spreken, is het voor ons veel makkelijker om de reizigers rechtstreeks in contact te brengen met het dagelijkse leven van de Saharaoui en andere nomadenstammen.

Klik hier als u meer informatie wilt of een reis wil boeken.

Per landrover vanuit Zuid-Marokko naar Mauritanië:

Met een Saharaoui-chauffeur, een Saharaoui nomade gids en een Nederlandse gids
wordt er gereisd via Zuid-Marokko via gedeeltelijk piste en gedeeltelijk verharde weg naar en door Mauritanië. Er wordt overnacht in onze eigen “kitoun” (nomadentent van doek) of gewoon onder de sterrenhemel. De reisroute kan iedere keer anders zijn.
Soms wordt er overnacht in of bij nomadententen van Saharaoui familieleden of vrienden.

Men zal rotsschilderingen zien of ineens een pijlpunt zien liggen of een drukke markt met duizenden kleurige stoffen, kamelenmelk drinken, op zandduinen overnachten, gazellen voorbij zien schieten of een wilde Salukihond, Saharoui-vrouwen, die muziek maken, een kameel die gebrandmerkt wordt of gemolken, kleine winkeltjes in minhutjes, een schitterende zee en haventjes vol met gekleurde boten, rumoerige overvolle marktjes en fascinerende zandduinformaties in verschillende kleuren.

SAMENGEVAT: EEN BIJZONDERE ERVARING IN EEN LAND, DAT HOOFDZAKELIJK DOOR NOMADEN WORDT BEWOOND.

VOOR ELK BUDGET HEBBEN WE EEN OP MAAT GEMAAKT BUDGET OP BASIS VAN WENSEN EN MOGELIJKHEDEN. VOOR INFORMATIE KUNT U HET CONTACTFORMULIER GEBRUIKEN.

Klik hier voor onze ingeplande reizen

Klik hier als u meer informatie wilt of als u mee op reis wilt.